Gitároktatás

A hangszer megismerése és használata mellett fontos a zene elméletével is foglalkoznunk. Ezeket úgy állítottam össze, hogy a gyakorlati anyagokkal párhuzamosan azokat magyarázza, értelmezze. Igény szerint hallásfejlesztéssel is foglalkozunk.

Az alapokat szóló-, akkordtechnikával és alapszintű kottaolvasással kezdjük.
– Szólótechnika: ujjgyakorlatok, skálák, improvizációs feladatok.
– Akkordtechnika: alapakkordok, jazz-akkordok, akkordritmusok.
– Alapszintű kottaolvasás: teljesen az alapoktól kb. 2 hét alatt! megtanulható. Ehhez egy jól bevált módszert alkalmazunk.
Az alapok megszerzése után elkezdjük a zenei kíséretekre való játékot. A gyakorlás sokkal élvezetesebbé válik, ha teljes zenekarral (dob, basszus, billentyű) játszhatsz együtt.
Dallamjátékot, stílusgyakorlatokat, szólómotívumokat, számokat gyakorlunk. Foglalkozunk a picking-, tapping-technikával, igény szerint a dallamakkordjátékkal.
Lehetőség van arra, hogy – ízlésedtől függően – különböző zenei stílusok felé forduljunk.

Rólam néhány szóban

Vargha Róbert vagyok. 1987-ben végeztem a Jazz konzervatóriumban. Azóta tanítok. Tanáraimtól nagyon sok hasznos dolgot lestem el a tanítással kapcsolatban, ezekből igyekeztem összegyúrni a saját módszeremet, a visszajelzések szerint úgy tűnik, sikerrel. A hosszú évek alatt tanítványaim közül jó néhányan sikerrel felvételiztek a Jazz-egyetemre illetve a Kőbányai Zenei Stúdióba. De nagyon büszke vagyok azokra is, akik egyszerűen „csak” megtanultak játszani a hangszeren a saját és környezetük örömére.

Tanórákról

A tanítás hétköznap reggeltől estig bármikor lehetséges. Egyéni órák vannak, melyek 45 percesek. Lehetőség van igény szerint dupla órákra is. Úgy gondolom, hogy a legkedvezőbb intenzitás, ha heti egy alkalommal találkozunk.  Természetesen lehetőség van ettől eltérni, ezt menet közben is tudjuk módosítani.

Online oktatás

Lehetőség van online oktatás választására is, vagy szabadon választhatsz, hogy a következő órádat online vagy személyes formában szeretnéd. Kezdőknek ajánlott néhány személyes órát, de az videós oktatóanyag segít az első lépések, a kottaolvasás, a hangszerfogás és pengetés elsajátításában. Az online órákat Skype-on keresztül tartom, a segédleteket, hanganyagokat pedig szintén elektronikusan kapod meg. Ebben az esetben mindenképpen szükséged lesz egy kamerával ellátott laptopra, tabletre vagy mobiltelefonra, így pontosan látom majd a kéztartásod a játékod, és éppen úgy tudunk majd haladni, mintha személyes órán vennél részt. 

A tandíj fizethető alkalmanként:
7.000 Ft / tanóra
vagy előre 4 alkalomra:
28.000 Ft / 4 tanóra